Mączka dolomitowa
Mączka dolomitowa to produkt wytwarzany z grysu którego głównym składnikiem jest podwójny węglan wapniowo-magnezowy.
Produkt ten stosowany jest jako surowiec w wielu dziedzinach m. in:
- w hutnictwie szkła
 - w przemyśle nawozowym
 - w chemii budowlanej
 - w produkcji materiałów paszowych
 - w produkcji tworzyw sztucznych
 
Zapewniamy optymalne parametry i wysoką jakość produktu dla poszczególnych odbiorców.
Asortymenty i rodzaje mączki dolomitowej
Posiadamy w sprzedaży mączki dolomitowe o frakcji:
- 0-1 mm
 - 0-0,3 mm
 - 0-0,25 mm
 - 0-0,1 mm
 
Istnieje możliwość dostosowania uziarnienia do indywidualnych potrzeb klienta.
Sposób pakowania:
- w big-bagi 1 t na palecie euro
 - worki 30 kg na palecie euro
 - luzem do autocysterny
 
Karta katalogowa mączki dolomitowej

            

