Mączka dolomitowa
Mączka dolomitowa to produkt wytwarzany z grysu którego głównym składnikiem jest podwójny węglan wapniowo-magnezowy.
Produkt ten stosowany jest jako surowiec w wielu dziedzinach m. in:
- w hutnictwie szkła
- w przemyśle nawozowym
- w chemii budowlanej
- w produkcji materiałów paszowych
- w produkcji tworzyw sztucznych
Zapewniamy optymalne parametry i wysoką jakość produktu dla poszczególnych odbiorców.
Asortymenty i rodzaje mączki dolomitowej
Posiadamy w sprzedaży mączki dolomitowe o frakcji:
- 0-1 mm
- 0-0,3 mm
- 0-0,25 mm
- 0-0,1 mm
Istnieje możliwość dostosowania uziarnienia do indywidualnych potrzeb klienta.
Sposób pakowania:
- w big-bagi 1 t na palecie euro
- worki 30 kg na palecie euro
- luzem do autocysterny
Karta katalogowa mączki dolomitowej